Kada sam upoznao Natašu mislio sam kako je to tek prolazna veza jer iskreno nisam baš bio previše zagrijan za nju. Da se razumijemo Nataša jest bila lijepa i zgodna žena ali u to vrijeme zabavljao sam se s još jednom djevojkom za koju sam do tada mislio kako je ona žena mog života. Ali...

Milan,po nadimku “Zilet”,je sedeo u holu hotela A kategorije,ispijao viskic,i cekao da se pojavi njegov nocasnji protivnik sa druge strane pokerskog stola.Razlog njegovog dolaska je bila isplata pokerskog duga od prosle noci.Ljudi gube i puno novca,i kuce,stanove,auta,avione…Ali sta je Ljuba izgubio,to prevazilazi sve granice ljudskog morala

Andrija i ja bili smo prijatelji još iz školskih dana. Intezivno smo se družili, zajedno tulumarili i izlazili. Pohađali isti fakultet te se oženili dvjema prijateljicama i to u kratkom vremenskom razmaku.

Početak svega onoga što je prethodilo tome da svoje žene pretvorimo u kurve bio je trenutak kada smo odlučili pokrenuti vlastiti privatni biznis, samo tada toga nismo bili svjesni. Bili smo relativno dobro potkovani novcem, puni elana, planova i spremni riskirati

-Ova priča je u stvari rezime jednog perioda mog života. Recimo za ovu priču da se zovem Irena. 
U kafić gdje sam radila navratio je jedan od muževih znanaca, Radovan.                                      
-Kada Tomislav izađe iz zatvora najebat će... Gadno će nastradati.- Rekao je Radovan. Upitno sam ga pogledala a on je nastavio:

Sjela sam za računalo i dosta dugo promišljala da li je pametno napisati ovu priču i svoja iskustva podijeliti s vama. No, moram se nekom povjeriti a ovo je najbolji način da to učinim i ostanem anonimna. Pogotovo stoga jer sam danas udana žena i ne bi željela ugroziti svoj brak. Pa onda krenimo. 

Pocecu sa svojim ispovestima jer je ovo jedini nacin da podelim svoja iskustva sa nekim.
Zovem se Tanja i imam 39 godina. Razvedena sam sada i imam cerku od 19 godina. Udala sam se sa nepunih 18 i bila sam verna muzu sve ovo vreme. Bio mi je i prvi i jedini dugi niz godina. Nikada nisam ni razmisljala o nekom drugom.

Imam muža i dvoje djece, 18-njeg sina Nikolu i 16-nju kćer Ivu. Muž Goran (44)je bio privatni poduzetnik. Imao je građevinsku firmu. Firma je dugo poslovala dobro, međutim s dolaskom krize, krenulo joj je loše. Goran se puno trudio da firma opstane, radio po cijele dane, pokušao naći alternativne izvore financiranja, Ana mu je i pomogla dobiti povoljan kredit u banci u kojoj je radila, međutim, ni to nije pomoglo. Međutim, Goranu je teško bilo priznati poraz, ipak je to bio biznis kojem je posvetio cijeli svoj radni vijek, tako da se u jednom trenutku zadužio i kod lokalnog poduzetnika Žile za kojeg je bilo poznato da pozajmljuje novac.

Ne mogu se tacno sjetiti koje, ali bilo je to godinu-dvije nakon zavrsteka rata u B i H. Imao sam jako dobrog prijatelja koji je bio izbjeglica iz susjedne opstine, pa sam mu ponudio da privremeno boravi kod nas, jer smo ja i supruga zivjeli sami u dvosobnom stanu, te nam je jedna soba skoro bila takoreci slobodna. Bio je to visok, plecat momak, godiste moje zene (1975. ), tako da je tada mogao imati tek nesto vise od 20 godina.

Zovem se Sanja, 36 mi je godina.Udata sam za divnog coveka kog volim i sretna sam sa njim. Upoznali smo se na drugoj godini studija i od tada sae nismo razdvajali. Zajedno smo diplomirali i posle vencanja nastavili da zivimo u njegovom rodnom mestu u unutrasnjosti. Posle dve godine braka rodila sam mu cerku. U seksu se odlicno slazemo, volimo oboje da eksperimentisemo ali nikada nisam ni pomislila da ga prevarim.